keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Viikko 5 - Kontrollointi hakusessa

Rajatorpan kalliosuoja

Keskiviikko 27.2.2013


Kävellessäni Kehä III:sen laitaa bussipysäkille mieltäni kalvaa epäilys jaksamisesta. Edellinen viikko meni sairastaessa ja tiedän että voimat eivät ole vieläkään palautuneet täysin. Kehän liikenne matelee yhtä hitaasti kuin oma ajatuksenkulkuni eli kävelyvauhtia.  Vaikka sovimme Lassin kanssa että otetaan treenit rauhassa niin tiedän ettei se käytännössä tule koskaan toimimaan. Muutamaa hetkeä myöhemmin huomaan istuvani Lassin autossa matkalla kohti rajatorppaa ja tulevia harjoituksia.

Harjoittelusali on jälleen erittäin meluisa. Kiitokset siitä kuuluvat seinän takana riehuville juniori ninjoille. Kalliosuojan seinät kaikuvat ja vahvistavat meteliä entisestään, ja pieni harjoituskoppimme kaikuu niin etten meinaa kuulla edes omia ajatuksiani. Siitä huolimatta on parasta aloittaa harjoittelu.
Päätämme kerrata vanhoja tekniikoita. Aloitamme peruskurssin tekniikoista. Ehdimme käydä keltaiselle vyölle tekniikoita lävitse samalla kun Peksi (Pekka H.- 1. dan) astuu ovesta sisään ja samantein ilmoille kajahtaa huuto "AIJAIJAIJAIJAII!" "Ei noin pojjat!" ja itsetuntoni on jälleen murennettu.
Seuraavan puolituntisen aikana käymme lävitse monta perustekniikkaa ja Peksi toteaa että meiltä puuttuu tekniikoistamme kontrolli, sekä kontrollointi. Janne nyökyttelee päätään hymyillen ja tyytyväisenä Peksin selän takana, turvassa moitteilta. Käsipuukko taakse, poliisiote, yliheitto, sekä lonkkaheitto tuntuvat sujuvan ohjeistuksen jälkeen keskinkertaisesti ja tyydymme tähän lopputulokseen. Aika siirtyä seuraavaan tekniikkaan nimeltä pyörähdyskaato. Alan suorittamaan tekniikkaa parilleni Lassille ja jo tekniikan aikana huomaan Peksin kohottavan kulmakarvojaan sekä hengähtävän syvään. Nyt meni jokin pahasti pieleen. Monen epäonnistuneen yrityksen jälkeen, sekä osaavan ohjeistuksen myötä pystymme itsekkin toteamaan että meiltä puuttuu tekniikasta jälleen kontrolli. Tekniikan aikana suoritettava lukko hellittää puolessa välissä tekniikkaa. Myös pyörähtämisessä on hiottavaa. Loppu treenit sujuivatkin mukavasti kyseistä tekniikkaa hioessa.
Kiitos Peksille hyvistä neuvoista ja pikkutarkasta opastuksesta!

Rajatorpan kalliosuoja

Sunnuntai 3.3.2013

Keskiviikosta sunnuntaihin tein paljon ajatustyötä sekä mielikuvaharjoittelua keskiviikkona huomatuista puutteista. Suoritin tekniikoita itsekseni tehden tekniikat ilmaan ja käyden läpi liikeratoja tekniikoille. Askeleet, jalkojen asennot, horjutus, painonsiirto, käsien liikeradat sekä lopetukset pyörivät mielessä vähän väliä suorittaessani arkisia askareita. Kohta huomaankin jo suorittavani käsipuukkoa harjanvarrelle pohtiessani loppuasentoa tekniikalle. Ja jälleen kerran pohdin omaa mielenterveyttäni ja sitä, että onko tällainen normaalia. Kyllä se on.. ehkä.. tai sitten ei. Kukin päättäkööt tahollansa.
Sunnuntaina treenien aiheena on 1. dan mustan vyön tekniikat. Kertaamme lävitse jo aiemmin käydyt tekniikat.

Vastaaliikkeitä ylätarttumiseen:
Tuplatorjunta + Sudo
Tuplatorjunta + Kahden käden lyönti
Tuplatorjunta + Yliheitto
Tuplatorjunta + Käsivarsiheitto
Tuplatorjunta + Rannekaatoheitto
Tuplatorjunta + Kädet ristissä vääntö
Tuplatorjunta + Pyyhkäisy

7 tekniikkaa muistuvat jo mieleen nimeltä ja tekniikoiden suorittaminen onnistuu (välttävästi) ilman suurempaa ajatustyöskentelyä.

8 Erikoisheittoa:
Sormiheitto
Sormista kädet ristissä yliheitto
Sisäpuolinen lakaisu
Käsipuukko-poliisiote-pyyhkäisy
Ylösnosto polvitaipeista
Sisäpuolinen säärikaato
S-muoto sisäpuolelta
Ikkuy-lukko

Nämä vaativat jo enemmän pohtimista ja niiden tekemiseen käytimme tuplasti aikaa verrattuna edellä mainittuihin seitsemään tekniikkaan. Onneksi apuna olivat 1.dan suorittaneet Janne O. Sekä Markus P. sekä harjoitusten ohjaaja Simo K.
Kiitos heille opastuksesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti