maanantai 18. maaliskuuta 2013

Viikko 7 - Ohjausta peruskurssilaisille

Viikko 7

Sunnuntai 18.3.2013

Tänä sunnuntaina harjoittelu parini on estynyt tulemaan joten päätin itsekkin mennä vetämään treenejä peruskurssille. Isäni / valmentajani haluaa myös osallistua harjoitusten ohjaamiseen ja sehän tottakai passaa.
Rajatorpan parkkipaikka on taas täynnä kuin Kampin Alko perjantai iltapäivänä. Pikaisen U-käännöksen paikka ja suunta kohti sahatien parkkipaikkoja. Kello on 18.15 kun saavun pienelle tatamille jossa harjoittelee meidän seuran ylemmät vyöarvot. Tarkoitukseni on mennä hieman katsomaan sivusta harjoituksia kunnes Janne O. kysyy että tahdonko painimaan mukaan loppujumppaan. Ja tietenkin haluan. Ei ole päivää jolloin sanoisin ei mattopainille. Pari ekaa erää menee lämmitellessä. Kolmannessa erässä vastaani asettuu parrakas herrasmies joka tarjoaa loistavan vastuksen! Saan todella tehdä töitä ja varoa tekemästä virheitä etten joudu itse altavastaajaksi. Neljännessä erässä saan parikseni seuralaisemme Laurin. Hän ilmoittaa että tämä on nyt revanssi 6 viikkoa sitten tehdystä jujista (käsilukosta). Lauri todella on parantanut viime kerrasta ja vääntö on oikein mukavaa. Loppusuoralla Lauri kuitenkin tekee virheen ja löytää itsensä minun tekemästä jujista jälleen kerran. Hyvä Lauri! Nyt vain treenaamaan jujiin vastatekniikoita seuraavaa kertaa varten!

Jos sinulla ei ole tietoa mitä tarkoittaa "juji" ja haluat tietää niin voit lukea siitä lisää aiemmin kirjoittamastani päivityksestä:
http://suutarit.blogspot.fi/2013/02/sunnuntai-3.html


Kello käy puoli seitsemää illalla ja peruskurssin treenit ovat alkamassa. Odotan salin ulkopuolella saapuvia harrastajia. Paikalle saapuu yksi herrasmies sekä nuori naishenkilö. Tässäkö he ovat? Kyllä tässä he ovat ja en anna sen häiritä. Oli paikalla kaksi tai vaikka yksikin niin treenit on vedettävä kuten kuuluu. Paikalle saapuu Taisto ja ihmettelee myös vähäistä osanottoa treeneihin. Tämä tuntuu olevan jo suorastaan normaalia sunnuntain peruskurssin harjoituksissa jos ulkona on hieno ilma. Myös Janne ja Annamari liittyivät seuraamme seuraamaan peruskurssin harjoituksia.
Päätämme ohjata heille peruskurssin potkuja. Käymme tarkoin lävitse potkut ensimmäisestä neljänteen, sekä potkun numero seitsemän.

1. Sääripotku
2. Sisäpuolinen kiertopotku
3. Reisipotku
4. Matalasivupotku
7. Kiertopotku

Kaikista potkuista löytyy paljon korjattavaa ja käytämme kyseisiin viiteen potkuun aikaa noin tunnin verran. Jo sinä aikana huomaamme peruskurssilaisissa kehitystä ja oppimisen suunta näyttäisi olevan oikea. Päätämme siirtyä viimeisen puolituntisen aikana tekemään tekniikoita ranteesta. Kysymme että mitkä ovat heidän mielestään vaikeammat tekniikat ja valitsemme pyyhkäisyn. Tämän tekniikan hiomiseen aikaa kului yli 20 minuuttia joten enempää emme ehtineet käydä lävitse.
Kiitos peruskurssilaisille hyvästä asenteesta ja tsemppaamisesta treeneissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti