sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Viikko 1. Sunnuntai - Juji päivä


Sunnuntai 3. Helmikuuta 2013
Harjoitusviikko 1


Aika sanoa hyvästi sunnuntai aamun darroille, krapuloille, sekä vapinoille. Sillä tästä lähtien sunnuntait ovat pyhitetty treenaamiselle. Harjoitukset alkavat jo 16.30 joten lauantai-iltojen rilluttelut saavat jäädä historiaan hyvin pitkäksi aikaa. Tosin tästä muutoksesta voi olla vain hyvillään sillä kukapa ei haluaisi vaihtaa juomista urheiluun?


Aamulla sain vihdoinkin nukkua pitkään. Ylösnousun aika koitti vasta hieman ennen puolta päivää, mutta olo oli silti sekava. Perjaintain - lauantain välisen yön ylityöt tuntuvat vieläkin lihaksissa, sillä joka paikkaa särkee ja ajatuksenkulku on hitaampaa kuin VR:n lähiliikenne. Tiedän että olisi aika skarpata, sillä iltapäivällä on luvassa painitreenit.


Pikainen pyrähdys pikku pakkasessa piristää päivää. Joten ei muuta kuin ulos kävelylle muiden sunnuntai sankarien seuraksi. Välimatkalla retail parkista jumboon vastaan kävelee monenmoista ilmestystä. Ensin mainittakoon stereotyyppisimmät sunnuntai sankarit eli koirien kävelyttäjät, sekä lastenvaunuja työntävät kyökkihirmut tohvelimiehiensä kanssa. Seuraavaksi silmiin pistävät varpaista hiuksiin puuterimyrskyssä pyörineet pikkuteinit joiden sotamaalaukset pelottaisivat intiaanitkin teltoistaan. Jumboa lähestyessäni huomaan neljännen kategorian sunnuntai sankarit joihin kuuluu ihmisiä lähes kaikista ikäryhmistä. Nuoria opiskelijoita, opiskelijamielisiä nuoria aikuisia, kolmekymppisiä vanhuksia, sekä uutta nuoruuttansa eläviä keski-ikäisiä krapuloitsijoita. Kaikille yhteistä on kuitenkin yksi asia nimittäin vakava ilmeinen sunnuntainaama. Ainoat ketkä tuntuvat hymyilevän ovat alaikäiset "ES jonnet" jotka jumputtavat amispoppia mopoautoissaan jumbon parkkihallissa. Tässä vaiheessa on hyvä poiketa citymarketissa ostamassa perinteisesti "litra maitoa" ja suunnata takaisin kotiin salaattilounaan tekoon.


Iltapäivä tulee nopeammin kuin arvaankaan ja seuraavaksi huomaan parkkeeraavani autoa rajatorpan väestönsuojan pihalle. Normaalista poiketen parkkipaikkoja on jäljellä jopa huimat kaksi kappaletta, joista valtaan toisen. Kelloni näyttäisi olevan 16.23 juostessani alas rajatorpan alamäkeä, eli kiirettä pitää (jälleen). Saavun saliin klo 16.32 ja ehdin kuin ehdinkin harjoituksiin ajoissa. Takaraivoani kolkuttaa pieni ajatus että Janne saattoi odotuttaa aloittamista jotta ehtisin paikalle. Toivottavasti ei... Pikainen katsahdus ympärilleni ja huomaan että salia kansoittaa kaikenvärisiä kylpytakki ninjoja. Ainoastaan harjoitteluparini Lassi loistaa poissaoloaan, mutta se ei tahtia haittaa sillä olemme saaneet vierailevan mustan tähden keskuuteemme. Ensimmäisen danin omaava mustavyö, jostain kehä III:sen ulkopuolelta on tullut antamaan meille esimerkkiä harjoittelemisesta.

Alkukumarrusten jälkeen alkaa BJJ tyyppinen alkulämmittely. Onnistun poimimaan Jannen tukkoisesta bassoäänestä joitakin sanoja kuten "pyyhitään lattiaa", sekä "lattialla thrillaaminen" (saattoi olla myös grillaaminen, en ole aivan varma), "katkarapu kävely" ja "pyöriminen" (saattoi olla myös syöminen). Tässä vaiheessa olen varma ettei salaattilounaani ollut kyllin tukeva, kun kuulen jatkuvasti vertauksia ruokaan. Ainakaan oloni ei ole liian tuhti tämänlaiseen matossa pyörimiseen. Thrillejä, thrillejä, sivuttain rullaavia kaatumisia, thrillejä, ja thrillejä. Jannella on tänään selvästi thrillauspäivä.


Seuraavat puolitoista tuntia kuluvat perustekniikkaa kerratessa ja omaan osaamattomuuten hajotessa. Naapuriparin tekniikkavihko tuli enemmän kuin tarpeeseen kun aloin pohtia mikä tekniikka tulee mistäkin otteesta. Lyhyen pohtimisen ja vihosta tarkistamisen jälkeen totesin että käsipuukko ei tule jokaisesta otteesta eikä myöskään poliisiote, vaikka ne voidaankin tehdä monista otteista. Ja janne pyörittelee päätään. Kuulen päässäni viskibassoäänen sanovan "Teemu ei näin". Tekniikat kyllä palautuivat mieleen lyhyen pohtimisen ja pyörittelyn jälkeen. Käyn läpi kymmeniä fläshbäckejä ajalta jolloin harjoittelin näitä tekniikoita isäni kanssa. Sormilukot, kyynerlukot, kaadot ja heitot, sekä niiden liikeradat kulkevat mielessäni edelleen samalla tavalla kuin vuosia sitten. Loistavaa! Enään tarvitsee muistaa mikä tekniikka tulee mistä otteesta ja se onkin se vaikeampi homma.


Viimeinen puolituntinen on pyhitetty mattopainille. Parin ensimmäisen lämmittely erän aikana huomaan että tänään on "Juji" päivä. Jujilla tarkoitetaan käsilukkoa nimeltään "Juji Gatame" joka myös tunnetaan nimillä "armbar" tai "suora käsilukko". Pyrin tekemään jokaiselle harjoitusparilleni yhden juji gatamen, eli suoran käsilukon. Onnistun tavoitteessani melkein sillä ainoastaan yksi vihreävöinen sisupussi onnistuu välttämään suoran käsilukon guardista tehtynä. Aina ei voi voittaa, mutta olen silti tyytyväinen saavutukseeni. Tämä ei kuitenkaan ollut helppoa, sillä jokainen harjoittelupari tarjosi erinomaisen vastuksen ja itse olin lähes jatkuvasti altavastaajana painiessa. Sain myös jonkun jalasta kovan osuman nenänvarteen, jota särkee vieläkin. Kiitos kaikille teille joiden kanssa minulla oli mahdollisuus painia! Olen satavarma että seuraavissa treeneissä minä olen se ketä lukotetaan kaikkien toimesta.


Yhteenveto harjoituksista:

Alkulämmittely:
• Thrillejä
• Lihaskuntoa
• Perustekniikoita
Harjoitukset:
• Perustekniikoita vihreän, sinisen, punaisen, ja mustan vyöarvoilta
• 2 dan. tekniikkaa mustavöiselle parille
Loppujumppa:
• Painia

Kiitos Jannelle erinomaisista harjoituksista sekä kiitos myös vierailevalle tähdelle, joka on jatkossakin tervetullut salillemme treenaamaan!
-Teemu Suutari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti