sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Viikko 10. Ei lentävää mattoa vaan matolle lentoa!

Rajatorpan kalliosuoja

Torstai 4.4.2013

Tässä vaiheessa harjoittelua on pakko myöntää että aika kuluu erittäin nopeasti. Taas on kuukausi livahtanut silmien editse ja harjoittelu on vielä pahasti vaiheessa. Tekninen suorittaminen alkaa olla suvaittavalla tasolla, mutta tekniikoiden muistaminen aiheuttaa vakavia ongelmia. Minulla on suuren suuri työ opiskella uudestaan kaikki alempien tekniikat. Tekniikka vihko kulkee tästä lähtien mukana työmatkoilla ja vapaa-ajalla.

Kello on 19.55 kun leimaan itseni ulos töistä. Lähden töistä suoraan ajamaan kohti rajatorppaa kauhealla kiireellä. Ylinopeutta ajaessani mietin kuinka hankalaa välillä on sumplia iltavuoroja, sekä lajiharjoittelua yhteen. Saavun rajatorppaan kello 20.15 ja juoksen minkä kintuistani pääsen kohti kalliosuojaa. Ongelmia luonnollisesti aiheuttaa 10kg treenikassi olalla, sekä jään peittämä maa. Luonnollisesti tennarit eivät ole parhaimmat kengät tällaisessa maastossa juoksemiseen. Kiirestä huolimatta saavun tatamille jo 20.25 eli olen myöhässä vain 25 minuuttia.

Ison tatamin viereisestä huoneesta kuuluu mätkähtelyä joka aiheutuu mustienvöiden harjoittelusta. Iiris sekä Simo treenaavat kimpassa 2.dan tekniikoita. Lassi on jo paikalla tarmoa täynnä. Alamme käydä lävitse mustavyön tekniikoita ja päätämme aloittaa 18.erilaisesta judoheitosta jälleen.

18 erilaista Judo heittoa  
Ruumiinpudotus heitto I
Ruumiinpudotus heitto II
Ruumiinpudotus heitto III 
Riisipaaluheitto 
Lonkkaheitto 
Niskaheitto 
Niskalenkkiheitto
Käsivarsiheitto I
Käsivarsiheitto II
Sisäpuolinen lakaisu 
Ulkopuolinen kamppi
Olkapyörä I
Olkapyörä II
Yliheitto
Hapkidon lonkkaheitto
Pyörähdyskaato 
Sakset I 
Sakset II

Tällä kertaa pääsimme kokonaisuudessaan lävitse kaikki tähän osa-alueeseen kuuluvat tekniikat. Eniten ongelmia aiheuttivat olkapyörät sekä sakset II. Päätämme paneutua näihin syvemmin ja kulutamme näitä treenatessa loput harjoitusajasta.

Rajatorpan kalliosuoja

Sunnuntai 7.4.2013

Univelka on aikamoinen viikonlopun töiden jäljiltä. Perjantai aamuna olin päiväristeilyllä tallinnassa ja sieltä menin suoraan töihin yövuoroon. Kahdentoista tunnin työ-yövuoro sekä kahdenkymmenenseitsemän tunnin valvominen neljän tunnin yöunilla aiheutti pitkäksi ajaksi univelkaa joka vaikeuttaa myös treenaamista. Tämän sain huomata salilla kun yritimme tehdä alempien vöiden tekniikoita. Olin jo unohtanut ensimmäisen tekniikan, vaikka Lassi oli juuri näyttänyt minulle 3 tekniikkaa joita meidän tulisi harjoitella. Sekoilu hankaloitti treenaamista huomattavan paljon. Kävimme läpi tekniikat valkoisesta siniseen pätkään. Lassi tuntui muistavan hyvin tekniikat, joten pakko myöntää että hän on tehnyt kotiläksynsä.

Treenien lopuksi menen alempien vöiden kanssa painimaan. Painiminen on mielestäni ehdottomasti liikuntamuodoista paras ja haastavin. Painiminen itsessään on kuin shakkia ja fyysisesti se on äärimmäisen raskasta. Painiminen tuntui tänään sujuvan rennosti ja terävästi. Hallinnat löytyivät kuin itsestään ja vastustajista löytyi mukavasti haastetta. Kukaan ei luovuttanut leikkiä kesken vaan kaikki taistelivat viimeiseen asti. Kiitos kaikille harjoittelu pareille mukavista painituokioista!Lisää tekstiä taas viikon loppupuolella ke-to treenien jälkeen!
-Teemu Suutari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti